6 märkliga barer runt jorden

Ibland vill man bara stanna hemma och äta i lugn och ro, kanske till och med beställa hem mat med hjälp av en tjänst som matkassetopplistan eller liknande. Andra gånger är man sugen på att gå ut på lokal. I den här listan hittar du inte några lokala barhäng, utan för att besöka de flesta av dem behöver du bekosta en flygbiljett. Men om du befinner dig i samma trakter som någon av de här barerna är de absolut värda att besöka.

6. H.R. Giger Bar

I staden Gruyere i Schweiz hittas den här baren som hämtat inspiration från konstnären H.R. Giger som är mest känd som hen som designade Xenomorphen i filmserien känd som Alien. Den här barens interiör är full av monstruösa detaljer och att vara där beskrivs som känslan av att befinna sig inne i ett enormt monster.

5. Rumours Club

Rumours Club i Liverpool kan vara världens minsta bar. Faktum är att den med sina ca. 2×1,5m inte är större än en garderob. Men det här är inte någon stationär klubb, det är i själva verket ett litet bås som är mobilt och inne i själva klubben får det såklart inte plats mer än 1-2 personer. Istället är klubben utrustad med högtalare och låter sina gäster hänga utanför.

4. The Prospect of Whitby

Det här är en av Londons äldsta pubar som funnits med sedan år 1520. Puben ligger på en båt i närheten av gamla avrättningsplatser och annan lokalhistoria.

3. The Clinic Bar

Den här baren i Singapore har inretts precis som ett sjukhus. Många skulle nog hålla med om att en vistelse på ett sjukhus är själva antitesen till en utekväll. Det har dock inte hindrat ägarna till den här baren att kombinera två helt skilda saker till en otippat populär helhet. Temat till trots, eller förstås på grund av det, lockar baren mängder med gäster varje år.

2. Absolut Isbar

Om du inte har någonting emot att dricka Absolut Vodka i minusgrader behöver du inte resa längre än till Stockholm. I den här baren ser ägarna till att temperaturen aldrig går upp på plussidan vilket innebär att du bör försäkra dig om att du klär dig varmt oavsett vilken årstid du besöker baren under.

1. The Lock-Up

Den här baren i Tokyo ska du inte besöka om du lider av klaustrofobi. Här får du nämligen nöjet att bli inlåst samtidigt som du får dricka. Varje besök på baren inleds med att du med glimten i ögat förs med handklovar till ditt bord av en polis som också fungerar som din servitör. Även om allt sker med glimten i ögat kan det i praktiken vara mer dramatiskt än vad du tror.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Bitterbar – Allt om barer!