Att bli en duktig bartender

Baren är en av de absoluta favoritplatserna för många människor i Sverige. Att tillsammans med sina vänner få ha det trevligt och glömma bort mycket av det vardagen innebär är något som väldigt många människor uppskattar. Men en bra bar är ingenting utan en duktig och skicklig bartender. Detta kan vara ett väldigt roligt jobb där man får socialisera med och knyta kontakter med många människor, och får befinna sig i en miljö där de är allra flesta är på gott humör. Men att bli en bra bartender är inte bara lätt och det finns ett antal saker som är bra att tänka på om man vill bli duktig. I denna artikel kommer vi därför att lyfta några tips på vad man kan tänka på för att bli en duktig bartender.

Utseende och träning

En sak som är viktig att ha med sig är att se till att man ger ett bra intryck till sina kunder. Utseendet kan spela en ganska stor roll som bartender och att ha en tydlig identitet och ett tydligt budskap med sitt utseende kan vara bra. En sak som är bra att förmedla är fysisk hälsa och att därför träna kan vara en bra idé. En vältränad bartender har goda chanser att dra mycket folk till sig och ger intrycket av att vara i god form. Men utrustning till att träna kan vara dyrt. Ett tips kan därför vara att köpa hem egna hantlar som man kan använda. Genom att ha ett par bra hantlar som man kan använda för att träna hemma kan man också göra sin träning mer effektiv eftersom man inte behöver ta sig till och från ett gym och till exempel inte behöver vänta på gymmet på olika maskiner som är upptagna.

Kunskap

En annan viktig del av att bli en duktig bartender är såklart att ha en god kännedom om olika drinkar. Att bli duktig på att blanda drinkar kan ta tid att lära sig och att därför lägga ner mycket tid på att öva på detta kan var en bra idé. Har man möjlighet kan man till exempel gå med en erfaren bartender någon eller några dagar för att på så sätt kunna lära sig av någon som har en stor erfarenhet inom branschen och vet vad som är viktigt att kunna. Man kan självklart också träna hemma på att blanda olika drinkar. Att köpa hem någon typ av utrustning som man kan använda till detta och ett litet förråd av olika råvaror till drinkar kan därför vara en bra idé om man vill kunna utvecklas och bli bättre som bartender. Tar man till sig av alla dessa tips är chansen att bli en duktig bartender mycket god och man kan se fram emot ett spännande och roligt arbetsliv.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Bitterbar – Allt om barer!