Söta drinkar

När man tänker på söta drinkar är det ofta paraplydrinkar på en solig strand som dyker upp i tankarna. Att sitta i värmen och sippa på en god drink är väl något de flesta av oss inte tackar nej till. Om du är kille eller tjej, ung eller gammal har ingen betydelse, vi människor tycker alla om att njuta. Det finns en hel uppsjö av olika söta drinkar – både med och utan alkohol – och det är inte alltid så lätt att välja. Man får helt enkelt prova sig fram för att hitta sina favoriter. Det är också gott med något tilltugg till de söta drinkarna och då passar ofta något med lite heta och/eller salta exempelvis nötter. Sötman mildrar ofta smaken av hetta och salt så du får en god smakupplevelse.

bitterbar2.se

Fixa en drinkprovarkväll med tjejgänget

Varför inte samla ihop tjejgänget och fixa en riktig söt drinkprovarkväll? En träff där var och en tar med sig ingredienser till en söt drink som alla får ett litet smakprov av? Det är ett fantastiskt tillfälle att få testa flertalet olika drinkar under glada och avslappnande former. Klokt är att man kanske startar kvällen med lite mat innan man kör igång med drinkarna. Sedan kan man bestämma att alla har olika bas att utgå ifrån för att få större variation på drinkarna. Exempel på bra bas till söta drinkar är vodka, gin och ljus rom. När du nu har bestämt dig för en rolig kväll med tjejerna kommer såklart nästa fråga, vad ska du ha på dig? Genom Outletsverige hittar du massor av kläder från Twist and tango som passar perfekt för en tjejkväll och dessutom till riktigt bra priser. Allt från klänningar och kjolar till ett par riktigt snygga byxor med passande topp till.

Vad behöver du?

Förutom spritbasen behövs naturligtvis även andra ingredienser och tillbehör för att få till riktigt söta och goda drinkar. Olika sorters juicer, mixers, frukter och färgsättare såsom grenadin är bra tillbehör i din hemma-bar. Sedan har vi sockerlagen! Det tillbehör som alla hemmabartendrar bör ha och som gör dina drinkar riktigt söta och goda. Sockerlag kan du köpa färdig men den är också väldigt enkel att göra själv. Koka en del vatten med två delar socker tills sockret har löst sig, låt svalna och häll sedan upp på en flaska som du förvarar i kylen – där den håller väldigt länge. Olika sorters glas att servera drinkarna i, mätglas, shaker, muddler, rörglas och rörsked är några tillbehör som också behövs för drinktillverkning. Sugrör, dekorationer och exempelvis små paraplyer är alltid trevligt att dekorera glasen och drinkarna med. Sist men inte minst behövs såklart is! Ladda upp ordentligt inför kvällen och gärna då med både krossad is och is i bitar. Följer du dessa tips har du alla förutsättningar att få till en riktigt lyckad drinkprovarkväll med tjejgänget. Så vänta inte, bjud in, blanda och njut av goda, söta drinkar.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Bitterbar – Allt om barer!