Stockholms coolaste barer just nu

Stockholm kryllar av barer och det finns något för alla smaker. Dock är coolhet, som alla vet, objektivt. Således finns det bara en lista för vilka barer som är coolast i stan och du har just hittat den – så grattis! Om du är sugen på att besöka barer även utomlands, ta en titt på denna lista.

Låt oss titta på Södermalm. Denna stadsdel är helt klart på topp vad gäller bartäthet. Det råkar också vara den mest befolkade stadsdelen innanför tullarna och således är nattlivet på topp här jämt och ständigt. Det sägs att Södermalm är en bra ”söndagsstadsdel” men härmed vill vi slå ett slag för fredagarna och lördagarna. För att inte glömma lill-lördagarna: onsdagarna. Här har du en rolig guide till hur en barrunda kan gå till. Med det sagt går vi över till vår något okonventionella topplista. Detta för att den enbart innehåller fyra ställen. Dessa håller riktigt god kvalitet, det vill vi lova.

Vår fjärde plats går till Himlen som ligger högst upp i före detta Skatteskrapan, numera Studentskrapan. Utsikten här uppe på toppen är oslagbar, maten och drinkarna är nästan i klass med den. Det är en speciell känsla att sitta där uppe och spisa och dricka. Man känner sig verkligen ”on top of the world”. Det skadar inte heller att personalen är så ypperligt trevlig. Hit går man gärna flera gånger om året.

På tredje plats har vi något av en dold pärla och ett hål i väggen. Den ligger nere vid Nytorget och är liten och trång. Väggarna är fyllda av skivomslag och bilder på artister. Toaletten är ofräsch på låtsas. Det betyder alltså att den är fräsch. Det är en riktig poprockbar. Snottys heter det. Det är fullständigt odiskutabelt – detta är den coolaste baren på Södermalm. Om du inte redan varit där så besök den nu.

Ett annat klassiskt ställe som får hamna på en säker andraplats är Harvest Home. Detta kändistäta hak med god mat och mysig stämning är det ultimata date-stället. Hit går du om du söker en folklig och lite Neil Young-inspirerad touch.

Nummer ett på vår lista, för den som vill lyxa till det med lite lokalbryggd öl, går med fördel till Katarina Ölcafé på Katarina Bangata. Här kan du sippra på allehanda goda öl medan du insuper den intima stämningen och småpratar med den mycket trevliga personalen eller varför inte en av de andra gästerna. Om du vill gå lite mot strömmen kan du också beställa in champagne, som aldrig är fel och förstås säger en hel del om vem du är. Om du hellre dricker sådant hemma kan det vara en bra idé att beställa din champagne över nätet. Då kan du lyxa till det i hemmets barm istället.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Bitterbar – Allt om barer!