Vill du jobba i en bar?

Att jobba i en bar kan vara otroligt roligt men också krävande. Du kommer att arbeta tider då dina vänner är lediga men å andra sidan kommer du att vara i en rolig miljö på arbetstid, vilket kanske inte andra människor alltid är. Ofta är det ett arbete folk har under sin studietid. Du kan välja att vara både bartender, DJ eller servitör. Det finns flera olika jobb på en bar och du väljer själv.

Bartender som yrke

Som bartender så kommer du att servera drinkar och annan dryck till gästerna på baren. Du kommer att lära dig att göra alla drinkar du kan och ibland även serva gäster med lite lättare mat. Du behöver också se till att det är rent och snyggt i baren så att folk vill komma och besöka baren. Ett smutsigt barbord kommer att verka avskräckande för kunder. För att bli bartender så kan du gå kurser som ibland erbjuds av arbetsplatsen eller så kan du gå på högskolor eller yrkeshögskolor. Det kan sträcka sig från ett par veckor till ett halvår. Det går även att få jobb utan utbildning men du kommer då få lägre lön och det är inte lika enkelt att få arbete över huvud taget.

Vill du arbeta som DJ så är det du som sköter musiken. Du väljer vilken musik som spelas på dansgolvet och du är otroligt viktig för att det ska vara en lyckad kväll för de besökande. En dålig DJ kan däremot sänka stämningen ordentligt. De flesta DJ:s är självlärda och det finns inte så många utbildningar för att bli DJ. Det finns några kurser på estetiska programmet på gymnasiet men det är absolut vanligast att lära sig själv genom att testa hemma och sedan ute på dansgolvet och se vad folk gillar.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Bitterbar – Allt om barer!